Zwerfafval, een doorn in het oog, vooral wanneer u het ziet liggen in uw eigen omgeving. U zou er graag iets tegen willen doen. Maar waar begint u?
Met buurtbewoners de handen in elkaar slaan en een opruimactie organiseren is een doeltreffende methode om te laten zien dat uw buurt schoon genoeg heeft van zwerfafval. En #PickItUp helpt een handje mee!

#PickitUp is een initiatief van de gemeente Maastricht en wordt uitgevoerd door het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Maastricht (CNME). #PickItUp stimuleert buurtbewoners om gezamenlijk de wijk in te trekken om de strijd aan te gaan met zwerfafval. Acties worden ondernomen door buurtplatforms, lokale verenigingen en organisaties, maar ook gewoon door een handjevol actieve straatbewoners die aan de slag willen met het opschonen van hun eigen straatbeeld. #PickItUp ondersteunt al deze initiatieven door advies te geven en materialen te leveren die nodig zijn om een wijk of straat zwerfafval vrij te maken. 

Op 24 september is #PickitUp van start gegaan in de wijken de Heeg, Limmel en Daalhof. Samen met buurtplatforms en de ezels en pony’s van diverse kinderboerderijen is er met 80 buurtbewoners maar liefst 30 zakken zwerfafval opgehaald. In de weken die volgden hebben o.a. de wijken Nazareth en Limmel het goede voorbeeld gevolgd in samenwerking met o.a. het Trajekt en het Veilige Buurten Team.

 #PickItUp wil graag de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid vergroten onder de inwoners van Maastricht. Door samen actief zwerfafval aan te pakken, laten we met zijn allen zien dat we schoon genoeg hebben van zwerfafval, o.a. door het in de kijker zetten van gezamenlijk acties en deze als voorbeeld te laten dienen voor andere wijken in de stad Maastricht.

Lees meer op pickitup-maastricht.nl of schrijf u meteen in.