Zondag 11 december werd voor de eerste keer Sint Pieter Culinair georganiseerd in gebouw M van de Tapijnkazerne. Een kerstmarkt, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Harie Hardy, en een culinaire markt waar bezoekers konden proeven van het lokale aanbod.

De Kerstmarkt op de Tapijnkazerne was voor het goede doel: een deel van de omzet gaat naar de stichting Harie Hardy. Deze stichting, die opereert onder de vlag van de Mosasaurussen en Mooswiever, zet zich in voor ouderen in de wijk en voor hen die wat hulp kunnen gebruiken. Zo dragen ze bij aan Lourdesreizen en aan het Ronald McDonaldhuis. Maar de stichting zorgt er ook voor dat buurtbewoners die dat nodig hebben wat extra aandacht krijgen met de feestdagen, zo bezorgen ze kerstbomen en kerstpakketten.

Gezellig druk was het bij de culinaire markt. Er waren zes stands van lokale zaken die iets te proeven aanboden.

Het was een geslaagde eerste opzet die hopelijk volgend jaar een vervolg krijgt. Dan wel in een andere locatie, aangezien het kazerneterrein waarschijnlijk volgend jaar al een andere bestemming krijgt.

Sint Pieter Culinair 2

Foto: Jef Loontjens