Onder het motto 'Ontmoeten en inspireren' stelden 16 buurtgenoten hun tuin op 12 juni open voor belangstellenden.

De tuinen varieerden in oppervlakte van een beperkt aantal vierkante meters tot een heus landgoed en ook in soort was sprake van grote verscheidenheid. Maar elk ervan reflecteerde de liefde van de eigenaar naar voor zijn grondstuk.

Veel eigenaren hebben de openstelling gecombineerd met het verwennen van de bezoekers. Aan de Nekumerweg waren er zelfs schaapsscheerders in de weer. Ondanks het onbestendige weer waren veel buurtgenoten op pad om zich te laten inspireren. Het aantal bezoekers varieerde van 25 tot 65 per tuin.

Enkele reacties

“Moe maar heel voldaan hebben wij om 5 uur de poort gesloten achter de laatste bezoeker. Ondanks het weer waren we geen moment alleen in onze tuin. Dit hadden we niet verwacht. Voor ons was het een verrassende en plezierige ervaring. Dank voor het organiseren van zo’n mooie gelegenheid om mensen uit de buurt te kunnen ontvangen en wat gezichten te leren kennen, die we mogelijk nog eens tegenkomen op straat of waar dan ook. Een gelegenheid ook om onze heerlijke tuin te kunnen delen met liefhebbers en geïnteresseerden.”
“Het was hartstikke leuk, ondanks de buitjes. We doen volgende keer graag weer mee!”
“We hebben met veel plezier meegedaan aan de opentuinendag. De bezoekers die wij in onze tuin hebben gehad – we schatten rond de 30-35- kwamen overwegend uit de buurt, twee uitschieters een gezin uit Hoesselt en twee oudere dames die niet in de buurt woonden. Heel leuk om buurtgenoten te leren kennen.”

Vervolg

Om de dag te evalueren en de deelnemers ook met elkaar te laten kennismaken is er voor hen een bijeenkomst op zaterdag 9 juli om 16:00 uur. Mocht er een vervolg komen op deze dag, dan zullen we aan tuinen geen gebrek hebben, want velen hebben zich nu al aangemeld.