Op donderdag 9 februari om 19:30 uur in Montenova (minigolf) aan de Luikerweg 78 is er een brainstormavond voor iedereen in Maastricht en Kanne die zich met de Mergelweg verbonden voelt. Aanmelden kan via verkeer@maastricht.nl.

De Mergelweg is al een tijd geen gewoon landweggetje tussen Kanne en St. Pieter meer. Het wordt steeds meer een plek voor fietsers, wandelaars, hardlopers, schapen, pony’s en skaters. Én te snel passerende auto’s.

Het is daarom hoog tijd om van de Mergelweg een leukere en veiliger plek te maken. Vooral voor langzame gebruikers. En waar auto’s als gast welkom zijn.

De gemeentes Riemst en Maastricht hebben besloten de Mergelweg opnieuw in te richten: mooier, veiliger en vooral ook samen met de gebruikers uit Kanne en St. Pieter. Donderdag 9 februari om 19.30 uur organiseren ze een eerste bijeenkomst in Montenova (minigolf). Om samen te brainstormen over de kracht van de Mergelweg, hoé hij er uit kan komen te zien, wat er georganiseerd kan worden en welke voorzieningen er nodig zijn. Hoe de weg het landschap mooier kan maken. Wat vinden we belangrijk en waarop moeten we letten om van de Mergelweg een succes te maken?

2017 wordt het jaar dat de Mergelweg aan zijn tweede jeugd kan beginnen!